ایرج بهرامی در گفتگو با خبرنگار مهر از کشت گندم در سطح ۳۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری بر اساس برنامه ابلاغی خبر داد.
وی افزود: از این میزان سطح زیر کشت ۲۱ هزار هکتار به زیر کشت گندم آبی و ۱۴ هزار هکتار گندم دیم است که تاکنون حدود ۱۵ هزار هکتار گندم آبی و ۹ هزار هکتار گندم دیم در اراضی کشاورزی این شهرستان کشت و این روند تا اواخر آذر ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپلذهاب تصریح کرد: پیش بینی میشود امسال حدود ۳ هزار هکتار جو آبی و دیم و ۸۰۰ هکتار نخود کشت شود.
وی ادامه داد: شهرستان سرپلذهاب جایگاه ویژه ای در کشاورزی استان دارد و سالانه حدود ۱۳ درصد گندم استان در این شهرستان تولید میشود و این در حالی است که تنها ۵ درصد اراضی استان را در اختیار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپلذهاب خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ابلاغی و در صورت تحقق پیش بینی میشود بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول گندم از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.
وی عمده ارقام کشت شده گندم آبی در مزارع استان را، شبرنگ، بهرنگ و تابان، و ارقام گندم دیم را دهدشت، آفتاب، کوهدشت، تابش و سپند اعلام کرد و گفت: بذر در طبقات مادری، پرورشی، گواهی شده در مراکز تولید بذر موجود است و کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
به گفته وی بیشترین سطح زیر کشت گندم دیم مربوط به دهستان سرقلعه و جگیران و دهستان قلعه شاهین و گندم آبی در دهستان ذهاب است.
بهرامی یادآور شد: تا کنون بیش از ۴ هزار تن بذر استاندارد گندم آبی و بیش از ۲ هزار تن بذر استاندارد گندم دیم جهت کشت در مزارع بین کشاورزان توزیع شده است.
وی با تاکید بر ضرورت تأمین نیاز تغذیهای مزارع گندم اظهار کرد: ۱۳ مرکز، کار توزیع نهادهها از جمله بذر و کود را بر عهده دارند و بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، کود مورد نیاز کشت این محصول تأمین و طبق معمول هرساله توزیع انواع کودهای شیمیایی یارانهای از طریق سامانه جامع پهنه بندی و سامانه پایش کود انجام میشود و تا کنون به میزان ۴ هزار تن کود اوره و حدود هزار تن کود فسفات و حدود ۲۰۰ تن کود پتاس در بین کشاورزان شهرستان توزیع شده است.
بهرامی یادآور شد: کشاورزان نسبت به رعایت تاریخ کشت و مصرف بهینه نهادهها و آب آبیاری در مزارع خود با توصیههای فنی و نظارت کارشناسان فنی اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سرپلذهاب ادامه داد: تمام موارد مهم در فصل داشت مانند رعایت اصول فنی، مبارزه با علفهای هرز، مبارزه با آفات و بیماریها و اصول تغذیه صحیح در فصل کاشت به کشاورزان آموزش داده خواهد شد و کارشناسان تا پایان برداشت به طور مستمر از مزارع بازدید میکنند.
نظر شما